E - novice

Danes je na meniju bio pirina solata

20. 6. 2019

Tudi kuhana bio pira je odlična za hladno solato. Tokrat smo kombinirali bučke, korenček in sladki krompir. Popekli pa smo tudi polpete iz rdeče pese, ki se odlično ujemajo z našo solato!

 

Prosena kaša na pikniku?

19. 6. 2019

Zakaj pa ne? Prosena kaša (ne samo, da je super zdrava) je super tudi v hladni poletni solati. Mi smo jo začinili z bio bučnim oljem in ji dodali še feto sir in zelenjavo.

 

Odličen tandem!

19. 6. 2019

V naših koncih sicer prisegamo na bučno olje, vendar je tudi sončnično olje nepogrešljivi del večine kuhinj. 
Bio sončnično olje (hladno ali običajno stiskano) in bio jabolčni kis iz starih sort jabolk sta odličen tandem, ko gre za solato.

 

Kozarček, poln zdravja

8. 6. 2019

Čudovita barva, odličen okus in veliko beljakovin. Konopljin smoothie - žlica bio konopljinih semen in olja, jogurt in gozdne borovnice. Mmmmmm ...

 

Dobrodelni rolkarski projekt

7. 6. 2019

Med 20. in 29. majem je potekala Dobrodelna akcija, ki je že večkrat postavila skejtanje v Sloveniji na zemljevid dobrodelnosti. 20. maja, je ekipa Humanitarnega društva Sk8aj s srcem z rolkami začela desetdnevno akcijo in obkrožila Slovenijo - od Kopra do Kopra - in zbirala sredstva za otroke in socialno ogrožene družine. 

Pot so pospremili ljudje, ki jim ni vseeno, da so otroci, ki jih srečujemo vsak dan, potisnjeni v težke in nehumane razmere.Dogodek je potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.


Projekt smo podprli tudi mi, med drugim so se skejterji krepčali tudi z našimi ovsenimi kosmiči.